Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek képes leírás - Téli gumi.tlap.hu
részletek »

Cikkek - Téli gumi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teligumi.tlap.hu » Cikkek
Keresés
Találatok száma - 27 db
A biztonságon spórolnak a magyar autósok

A biztonságon spórolnak a magyar autósok

Hét fok alatt téli gumi - szól a már szinte unalomig ismert intelem, ám a hazai autósok között az autójukat keveset használóknak még mindig több mint egynegyede nyári gumival húzza ki a hideg. A havonta kevesebb, mint 500 kilométert vezető sofőrök több mint egynegyede próbálja átvészelni a téli szezont nyári abroncsokkal, mutatta ki a KutatóCentrum 1590 fő részvételével végzett közvélemény-kutatása. Az évszaknak megfelelő gumiabroncs használatával nem csupán a baleseteket lehet elkerülni, hanem a gumik élettartama is meghosszabbodik.

A Ford tájékoztatója

A Ford tájékoztatója

Ma érkezett a Ford tájékoztatója, márkakereskedéseikben bővült a téli abroncskínálat. Emellett igen hasznos leírást is küldtek a téli gumikról, érdemes odafigyelni rá. Hazánkban is beköszöntött a téli gumiabroncs idény, amennyiben ugyanis 7C&rdm; alá csökken az aszfalt/országút felületi hőmérséklete, a téli gumiabroncs használata a nyárinál jóval biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé. Hideg, nedves útfelületen a nyári gumiabroncs által elérhető féktáv a téli kétszeresére, hideg, havas útfelületen a nyári négyszeresére, hideg, jeges útfelületen pedig akár annak nyolcszorosára is nőhet, azaz a gépjármű vészfékezés esetén például 10 m helyett 80 métert tesz meg a megállásig. Ennek oka, hogy a téli gumiabroncs a nyári abroncstól teljesen eltérő, annál jóval lágyabb keverékből készül, így amikor fagy hatására anyaga megkeményedik, felületi szerkezete még mindig sokkal puhább mint a rendkívül merevvé váló nyári abroncsé, lehetővé téve ezáltal a tapadást. Ez utóbbit segíti a téli gumiabroncs futófelületének magas fokú lamelláltsága (bordázottsága, tagoltsága) is, az apró lamellák ugyanis fogaskerekekként tapadnak az útfelület mikroszemcséibe.

A helyes abroncs használatának fontossága

A helyes abroncs használatának fontossága

Több mint egyszerű 'hógumi', a téli gumi tulajdonképpen az összes télen előforduló vezetési helyzetben megállja a helyét: - minden felületen: havas, kevésbé vagy erősen jeges, nedves vagy vizes utakon, mély vízben, de még hideg, száraz aszfalton is - minden téli időjárási körülmény közepette: szitáló vagy sűrű esőben, nyirkos vagy hideg, száraz időben - akár nagyon alacsony hőmérsékleten.

Aktuális! - Hogyan működik a téli gumi

Aktuális! - Hogyan működik a téli gumi

A téli gumival szerelt gépkocsival is ugyanúgy megcsúszhatunk, ha havas, jeges útfelületen nem megfelelően választjuk meg haladási sebességünket. Az első, és nagyon fontos különbség a téli és a nyári gumiabroncs között, hogy alapvetően más az abroncsok anyaga. A nyáron használt gumiabroncsok a hidegben rideggé, merevvé válnak, így nehezen, vagy egyáltalán nem képesek arra, hogy megfelelő mértékben deformálódjanak a hidegben is. A téli gumiabroncsok anyaga még a -20 fokban is kellőképpen rugalmas marad. Éppen emiatt a jó idő megérkeztével érdemes visszacserélni az abroncsokat, mert egy nyár alatt lekophat a futófelület a téli gumiról.

Amit érdemes tudni

Amit érdemes tudni

A téli gumik speciális, lágyabb szilikagumikeverékből készülnek, melynek segítségével alacsonyabb hőmérsékleten ismegfelelően tapadnak. Ezzel szemben a nyári gumik hideg útfelületen merevvé, rugalmatlanná válnak, veszítenek tapadásukból; a velük valómanőverezés kockázatossá válik, a fékútmegnő. A gyakorta jeges, havas, hókásás utakról pedig - amikor a nyári gumiabroncsok csak csúszkálnak-akkormég nem is beszéltünk. Ha az átlagos hőmérséklet napközben nem emelkedik +7 Celsius-fok fölé, biztonságunk érdekében váltsunk téli gumira! A téli és nyári gumiabroncs mintázatai között szemmel látható különbség van.

autogumibolt

autogumibolt

A TyreTrans kereskedelmi és szolgáltató Kft. tevékenységét 2003. évben kezdte meg.Társaságunk kizárólag belföldi személyek tulajdonában áll. Cégünk fő tevékenységi köre, gumiabroncsok kis- és nagykereskedelme. Jelenleg, több mint 450 regisztrál viszonteladót szolgálunk ki az országban, nagykereskedelmi áron. Évente, több mint 80000 darab abroncsot értékesítünk, amit köszönhetünk a kedvező árainknak, és a pontos kiszolgálásnak. A Tyre-Trans Kft. piaci pozíciója jó. Bár a verseny erős, de a piac megfelelő színvonalú kiszolgálásával, a társaság partnerkapcsolatai és értékesítési statisztikája növelhető. Szervizeinkben a vásárlók, folyamatos akciók keretében, mindig a lehető legkedvezőbb áron szerezhetik be autójuk gumiabroncsát. Emellett szervizszolgáltatási áraink is alacsonyak a mai piachoz képest.

Baleset nyári gumival télen.

Baleset nyári gumival télen.

Sem a törvényalkotó, sem a felelősségbiztosítók nem írják elő a téli gumi használatát. Ez azt jelenti, hogy a balesetet szenvedők a nyári gumikkal történt balesetek után sem távoznak üres kézzel. De nem minden esetben.

Ha nincs tél, az autósok nem vesznek téli gumit

Ha nincs tél, az autósok nem vesznek téli gumit

Az Autó című szakújság rovatvezetője szerint az autósok a téli gumin, illetve a gumiszervizen is próbálnak spórolni, ez az egyik oka, hogy szinte teljesen üresek a szervizhelyek, annak ellenére, hogy számos akcióval csalogatják a vásárlókat.

Hatvan euró bírság járhat

Hatvan euró bírság járhat

Dél-Szlovákiában még nem esett le az első hó, de célszerűbb, ha ezt az autósok nem várják meg és minél hamarabb téli gumiabroncsokra cserélik a nyárikat. Amennyiben ugyanis havazni kezd és az utakat hó borítja be, kötelező a téli gumik használata. Viktor Plézel, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának munkatársa szerint a téli gumi már akkor ajánlott, ha a hőmérő higanyszála tartósan +7 fok alá csökken - ilyen hőmérsékletnél ugyanis rohamosan romlik a nyári gumik tapadása, ezáltal hosszabb a féktávolság. Ez a probléma főleg a reggeli és esti órákban jelentkezik - mondta.

Hirdetés
Ismeretek az autó gumikról - interjú

Ismeretek az autó gumikról - interjú

Csetelőink Sztrányai Balázst, a Michelin termékmarketingért felelős szakemberét kérdezhették a Vendégszobában. Természetesen szóba került a plusz hét fok, kiderült, a három kevesebb, mint a négy, és hogy a téli gumi nem csak nyáron, hanem akár télen is szétrobbanhat.

Kevesen tudják, de ha nincs téli gumi, nem fizet a bizt

Kevesen tudják, de ha nincs téli gumi, nem fizet a bizt

Életet menthet a téli gumi, ezt szinte minden autós tudja, sokan mégis a nyárit használják, annak ellenére, hogyvasárnap óta már tényleg itt van a tél. Ha baleset történik több biztosító igyekszik elhárítani magáról a teljes felelősséget, ha az autó nem a szezonnak megfelelő gumikkal volt felszerelve. Függetlenül attól, hogy a vezető vétkes a balesetben, vagy sem. Nagy András kipróbálta, hogy ő mire lenne képes.

Kötelezővé tenné az MDF

Kötelezővé tenné az MDF

November 1. és március 15. között legyen kötelező a téli gumi, javasolja az MDF. Európa több országában már bevezettek hasonló szabályt. A Magyar Demokrata Fórum (MDF) a jövő évtől a téli gumi használatának kötelezővé tételét sürgeti. Magyarországon jelenleg nem kötelező a téli gumi használata a fagyos idő beálltával, az autótulajdonosoknak csak mintegy fele használ megfelelő téli abroncsot, míg Németországban ez az arány 60-70, Ausztriában pedig 95 százalékos, olvasható a párt közleményében.

Miért kötelező?

Miért kötelező?

Bármilyen jó autóról, bármilyen bámulatos teljesítményéről, menettulajdonságairól is legyen szó, azzal tisztában kell lennünk, hogy a legtöbb esetben a leggyengébb láncszemet a gumi jelenti a rendszerben. Mindig a gumi dönti el, hogy a teljesítményből mi az, ami megmutatható, kiautózható. Ahhoz, hogy a minimális feltételeknek eleget tegyünk, mindig az évszaknak megfelelő gumi legyen az autón. Ez azt jelenti, hogy plusz hét Celsius fok felett nyári, az alatt téli gumi a megfelelő, sőt kötelező.

Mikkor használjuk autónkon a téli gumit ?

Mikkor használjuk autónkon a téli gumit ?

A tévhitekkel ellentétben a téli gumit nem csak a havas, jeges utakon jelent nagyobb biztonságot és már az őszi hidegebb esős napok elérkeztével ha a hőmérséklet tartósan tíz Celsius fok alá csökken, érdemes felszerelni a téli kerekeket. Mivel a nyári gumik tapadása az őszi hideg megérkeztével jelentősen lecsökken és ezáltal megnő a baleset veszély a hosszabb fékút és a csökkent tapadási értékek miatt, sokkal könnyebben megcsúszhat az autó még egy száraz hűvös napon is. Mivel a téligumi és a nyári gumi összetétele nagymértékben eltér egymástól, a téli gumik puhábbak és a speciális összetételükből adódóan jobban tapadnak és jobban ellenállnak a hideg időjárásnak mint a nyári gumi abroncsok, hiszen azoknak az összetétele a forró nyári időjárási viszonyokhoz van kialakítva. Ezért a nyári gumi tapadása nem megfelelő télen és a téligumi tapadása nem megfelelő nyáron.

Minden, amit a téli gumikról tudni kell

Minden, amit a téli gumikról tudni kell

Itt a tél, ha a nyári gumik már nem tapadnak A nyári gumik hamarabb elérik határukat, mint gondolnánk. Már jóval a fagyáspont feletti h&ilde;mérsékleteknél is nagyobb biztonságot nyújtanak a modern téli gumik, legyen szó száraz vagy es&ilde;s, havas útról. Ebb&ilde;l a szempontból tehát tovább tart a tél, amikor ajánlott a téli gumik használata.

Morognak a szervizek kontra hipermarketek

Morognak a szervizek kontra hipermarketek

A Snowfox Gumi Kft. szerelési naplója erre a hétre már betelt, annyi kuncsaft jelentkezett a cégnél. Az előzetesen vártnál nagyobb a piaci igény a Michelin Hungária Kft.-nél is. A kereskedők már korábban betáraztak a teljes piac már több mint 50 %-át adó téli gumiabroncsokból. A flották is megkezdték a cseréket, a végfelhasználók felé pedig most indult meg az értékesítés. Tapasztalatok szerint egyre több autós tudatosan tervezi az abroncscserét, igyekeznek elkerülni az első hó leesésével járó hisztérikus tolongást.

Ne a csajodnál tárold...

Ne a csajodnál tárold...

Végre mindjárt vége a hétnek, legalábbis a robotolós részének, a pénteki örömöt nem is szeretem elrontani, most sem fogom. Olyan poszt következik, amilyen még nem volt, simán megállná a helyét a szakítósblogon is, Bogyesz levele alant.

Tuti menü