Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Cikkek képes leírás: Négyévszakos - Több [2. oldal]
részletek »

Cikkek: Négyévszakos - Több [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: teligumi.tlap.hu » Cikkek
Keresés
Találatok száma - 27 db
Négyévszakos gumik a buszokon

Négyévszakos gumik a buszokon

Volt már szó a Haonon a téli gumi-cseréről a személyautók és a taxik vonatkozásában is, ami által érdekes dolgokra derült fény. Na de vajon mi a helyzet a buszokkal? Miken gurul a munkába, iskolába, nagymamához az a sok ember? A Hajdú Volán műszaki igazgatójától, Madarasi Zoltántól megtudtuk, többségében négyévszakos gumikat használ a debreceni vállalat. A felhasználás helyét, hogy kormányzott vagy hajtott kerék lesz-e belőle, az abroncs mintázata dönti el. A közlekedésbiztonság javítása miatt azonban egyre többet fordítanak téli gumi vásárlására. A városi közlekedésben erősített oldalfalú gumiabroncsokat használnak, mellyel a járdaszegély okozta fizikai sérülések nagymértékben csökkenthetők.

Nem kell az új abroncs mert nincs hó

Nem kell az új abroncs mert nincs hó

Ez tévhit! Hideg időben a nyárigumi használat balesetveszélyes, hiszen a tapadása csökken, rosszabbul lassul és könnyen kicsúszhatunk vele az útról. A téligumik a magas szilikátartalmának köszönhetően rugalmasabbak, puhábbak, ezért jobban tapadnak. A szakemberek szerint hét fok alatt érdemes váltani nyáriról télire. Figyelem! Nyári gumival akár 50%-al is megnőhet a fékút!

Nem kell?

Nem kell?

Sokan városi legendák és túlértékelt vezetési tudásuk miatt nem használnak téli gumit, veszélyeztetve mások testi épségét. A tesztek szerint téli gumival nemcsak hóban közlekedhetünk biztonságosabban, hanem hideg időben.

Svájcban őrizetbe veszik...

Svájcban őrizetbe veszik...

A hideg idő beköszöntével már most érdemes lecserélni a nyári autógumit télire - figyelmeztetnek a szakemberek. Több országban, így például Olaszországban és Svájcban kötelező a téli gumi abroncs használata.

Száz autósból 70-80 hajtotta végre a cserét

Száz autósból 70-80 hajtotta végre a cserét

November elseje, vagyis hétfő óta számon kérhető Ausztriában a téli abroncs használata, s az Osztrák Autóklub (ÖAMTC) felmérése szerint az autósok nagy része a határidő után egy nappal már le is cserélte a nyári gumikat télire.

Szexi gumi?

Szexi gumi?

Szexi gumi? Néha bizony a gumigyártók péeresei is rendkívüli leleményességről tesznek tanúbizonyságot, ha eljő a téligumi-szezon. A téli abroncsokkal kapcsolatban számos legenda terjed, a vásárlók eltérő, sokszor zavaros nézetekkel találkoznak arról, hogy valóban szükség van-e rájuk. De ne essünk kétségbe, az abroncsgyártók segítenek tisztán látni.

Szükség van-e rá?

Szükség van-e rá?

Minden évben visszatérő dilemma, érdemes-e pár havas, latyakos napra rákölteni több tízezer forintot egy téli gumiszett formájában. A téli abroncs mintája és anyaga egészen más, mint a nyárié. A futófelületben lévő lamellák segítik az öntisztulást a hóban, és karomként kapaszkodnak az útba. A lágyabb gumikeverék akkor is megőrzi jó tapadását, amikor a magasabb hőmérsékletre tervezett nyári megmerevedik, mintha műanyagból volna.

Téli abroncs nélkül életveszélyes

Téli abroncs nélkül életveszélyes

Megint ütött a hirtelen jött hóhelyzet. Nincs előírva, mégis erősen ajánlott téli gumira cserélnünk nyári abroncsainkat a hideg beálltával. A hideg beálltával és a hóesés közeledtével egyre esedékesebbé válik a téli abroncsok használata. Ez október-november környékén minden évben téma autós berkekben, bár idén az enyhe időjárás miatt november előtt valószínűleg csak keveseknek jutott eszébe, hogy téli gumit rakassanak fel autójukra. Lássuk, mit érdemes tudni a témában!

Téli vagy nyári?

Téli vagy nyári?

Nyilván az Ön számára sem mindegy,hogy amikor lecséril a nyári gumit, talál-e éppen valahol kedvező téli gumi akciót ,vagy nem. Téli gumi akció általában van,de szükség van-e a cserésre? Az alábbiakban erre a kérdésre szeretnénk válaszolni.

Hirdetés
Több kötelességük akad a sofőröknek

Több kötelességük akad a sofőröknek

Péntektől új közúti szabályok léptek életbe - nem kell már csereégőkészlet a kocsiba, de könnyen lehet, hogy ismét le kell cserélnünk a téli gumikat. Nem ajánlatos a szélvédőn hagyni a lejárt autópálya-matricákat sem.

Tuti menü