Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tanácsok képes leírás - Téli gumi.tlap.hu
részletek »

Tanácsok - Téli gumi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teligumi.tlap.hu » Tanácsok
Keresés
Találatok száma - 11 db
Autószerviz

Autószerviz

Szervizünkben a gépkocsik számára teljes körű szervizt biztosítunk. Garanciális és más munkákat korszerű berendezésekkel felszerelt több gépkocsi állásos műhelyükben végzik el munkatársaink. - Haszon- és gépjárművek szervizelése, karbantartása - Vizsgára felkészítés - Minden típusú személy- és kisteherautók alkatrészbeszerzése Profi csapat, garantált minőség, kulturált környezet. Erről szól a MOLTIM Kft. több éve tartó sikertörténete. Győződjön meg erről Ön is, és keressen fel minket műhelyünkben!

Csere előtt ellenőrizd a barázdáit!

Csere előtt ellenőrizd a barázdáit!

Eljött az ideje a nyári papucsok leváltására, a téli gumi barázdáltságát azonban érdemes leellenőrizni a csere előtt. Az érvényben lévő szabályok szerint a nyári gumik esetében 1,6 milliméteres minimum bordamélység, míg a téli garnitúránál legalább 4 milliméter a határérték. A nem megfelelő mélység különösen nedves úton az abroncs teljesítményének csökkenését eredményezi, ami balesetveszélyes.

Európai körkép az előírásokról

Európai körkép az előírásokról

TélIdén is idejekorán és váratlanul köszöntött be a tél Európában, nem kis problémákat okozva ezzel az utakon. Rengeteg karambol származott abból, hogy a járművek nem voltak felkészítve a hidegre, hóra és ezek elkerülhetőek lettek.

Hasznos téligumi tanácsok

Hasznos téligumi tanácsok

Mikor cseréld le a gumit télire? Mikor kopott el a téli gumi? Mekkora a fékút téli gumival és anélkül? Mitől is téli egy gumi? Használható-e nyáron egy téli gumi? Milyen felnire érdemes tenni a téli gumit? Ezekre és még sok más kérdésre kapsz választ a teligumi.comfy.hu oldalon. Kattanj ránk és add meg magadnak az esélyt a balesetmentes vezetéshez.

Hogyan készítsük fel kocsinkat a télre?

Hogyan készítsük fel kocsinkat a télre?

Ami az abroncsokat illeti, fontos, hogy jó állapotú, megfelelő bordázatú, repedésektől mentes falú legyen a gumi, mert a téli közlekedés során minden tapadási felületre szükség van. A megfelelő teljesítmény és biztonság elérése végett az autó összes gumijának a cseréje szükséges, az abroncsváltás a hőmérséklet tartósan hét fok alá csökkenését követően ajánlott, még akkor is, ha nappal ennél melegebb van. A cserék szezonjára még vagy egy hónapot várni lehet, sokan azonban egészen az első havazásig kivárnak. Nagy valószínűséggel ezért most is, ahogy minden évben az első havat követően nagy tumultusok lesznek a szervizek előtt.

Hol kötelező?

Hol kötelező?

Aki nyári gumival indul síelni, nemcsak saját és embertársai életét kockáztatja, hanem jelentős pénzbüntetést is. Nézzük, milyen szabályok vonatkoznak az egyes országokra. Németország Hóval borított jeges utakon általában előírják a téli, vagy legalább a négyévszakos gumit, de Németországban nem kötelező a téli gumi használata. A közlekedési szabályzatban, akárcsak a magyar KRESZ-ben, a következő áll: a gépjárművek felszereltségének meg kell felelnie az időjárási viszonyoknak. Vagyis: minden vezető köteles olyan abronccsal útra kelni, amely biztonságos. Téli útviszonyoknál ez akár egy jó nyári gumit, vagy négyévszakos gumit is jelenthet, ha a sofőr biztonságosan tud vele közlekedni - állítja a német közlekedési miniszter. Akinek azonban a kerekein lévő abroncsokat a német rendőrök alkalmatlannak minősítik, 30 eurós bírságra számíthat.

Megjött a tél, nem árt az óvatosság

Megjött a tél, nem árt az óvatosság

Beköszöntött a tél: Magyarországon ma több helyen havazott, az ország nagy részében esik az eső. Néhány hasznos jó tanáccsal segítünk átvészelni az előttünk álló hónapokat! - tegyék fel a téli gumikat, lehetőleg mind a négy kerékre, egyformákat és jó minőségűeket - ha rövidtávon vezetnek, ne fűtsenek be annyira, hogy pólóra-ingre vetkőzzenek - ha hosszabb távra indulnak, mindig legyen legalább féltanknyi üzemanyag az autóban - vigyenek magukkal meleg ruhát, pokrócot és némi élelmet, ivóvizet is, ha vidékre, hosszabb útra indulnak - éjjel-nappal kapcsolják fel a lámpáikat - gyakran ellenőrizzék, hogy van-e elég ablakmosó folyadék a tartályban, mindig legyen önöknél tartalék.

Nem jár automatikusan -  Téli gumi bérautóra?

Nem jár automatikusan - Téli gumi bérautóra?

Aki autót bérel, tudnia kell, hogy nem jár neki automatikusan a téli gumi. Csak azokban az országokban, ahol egyébként a használata kötelező. Ahol nem, mint például nálunk, az autó vezetőjének kell gondoskodnia arról, hogy hó vagy jég esetén a megfelelő gumival közlekedjen - bérautóvál is.

Schiller Opel Alkatrészek

Schiller Opel Alkatrészek

Alkatrész raktárainkban hazánkban egyedülállóan nagy alkatrész és tartozék árukészlettel rendelkezünk. Első sorban eredeti Opel alkatrészeket tartunk raktáron, a legszélesebb választékban. Bármely Opel típushoz bármely alkatrészt két napon belül be tudunk szerezni, de erre csak azon ritka esetekben van szükség, ha olyan speciális alkatrészről van szó, ami szinte soha nem szokott meghibásodni, vagy cserére szorulni, mert az összes szokványos és rendszeresen fogyó alkatrészt, és tartozékot azonnal tudjuk adni raktárkészletünkbol.

Hirdetés
Tanácsok

Tanácsok

A téli abroncsok nemcsak havas, csúszós utakon jelentenek nagyobb biztonságot, hanem a száraz, esős és hideg időben is jobban tapadnak. Tévhitek és tippek. Csak jeges, havas úton csúszhat meg az autó A nyári gumik tapadása az őszi hűvös időjárás kezdetén lecsökken, ezért megnő a balesetveszély. A téli gumiabroncsok puhábbak, speciális összetételüknek köszönhetően rugalmasabbak, ezért jobban tapadnak, és ellenállnak a változó időjárásnak. Nem csak hóban, hanem a száraz, de hideg időben is nagyobb biztonságot nyújtanak az utakon, mint a nyári abroncsok, hiszen azok a gumikeverék speciális összetétele miatt a hidegben elveszítik az optimális tapadási tulajdonságaikat. Tipp: Ne várja meg az első hóesést, cserélje le időben a nyári gumiabroncsokat télire. Sokba kerül egyszerre két készlet gumit tartani Ha mindig az évszaknak megfelelő abroncsokat használ, és időben cseréli a téli és a nyári gumikat, mindkét készlet élettartama megnő. Két szett gumiabroncs akár háromszor is tovább tart, ha betartjuk a két legfontosabb tanácsot. Tudni kell, hogy a sós, lúgos latyak öregíti az abroncsot, csökkenti az élettartamát, ezért rendszeresen tisztítsa meg a téli gumikat. Ugyanilyen fontos, hogy az éppen nem használt gumikat megfelelően tárolja - ebben számos gumiszerviz segíthet.

Totalcar - Tanácsok

Totalcar - Tanácsok

Nyomás? Tisztelt Gumidoktor! Az előírt guminyomástól való mínusz 0,2 bar eltérés problémát okozhat-e a guminak? Mekkora gumit? Tisztelt Gumidoktor! 2004-es 1.9 TDI VW Passatom van, a gyári gumi mérete 205/55/16. Rakhatok rá 225/55/16-os gumit is?

Tuti menü