Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vásárlási tippek, tesztek képes leírás - Téli gumi.tlap.hu
részletek »

Vásárlási tippek, tesztek - Téli gumi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: teligumi.tlap.hu » Vásárlási tippek, tesztek
Keresés
Találatok száma - 16 db
A Firestone Winterhawk 2-t a biztonság jegyében tervezt

A Firestone Winterhawk 2-t a biztonság jegyében tervezt

A Bridgestone új, nagy teljesítményű téli gumiabroncssal állt elő a közelgő télre. Az új téli Firestone mintázat vonalainak megtervezésekor a biztonságot és kényelmességet helyezte előtérbe a gyártó.

Adac teszt 2009

Adac teszt 2009

A tél gyorsabban beköszönt, mint gondolnánk - itt az ideje hát új és jó téli gumi után nézni! Az Adac - szokásához híven - idén is szeptember végén jelentkezik a friss teszteredményekkel. Sok forgalomban lévő modell a tavalyi ill. tavalyelőtti tesztekben már szerepelt. Akik a gumivásárlásnál kizárólag az olcsóságra helyezik a hangsúlyt, az eredménytől csalódottak lesznek. Legjobb, ha az ár-érték arány alapján döntünk!

Goodyear-Dunlop dominancia

Goodyear-Dunlop dominancia

A Goodyear és a Dunlop összesen kilenc független európai téligumi-teszten ért el kiemelkedő eredményt, így a két abroncsmárka minden bizonnyal a vásárlók első számú választása lesz a téli szezon kezdetén. A független cégek által végzett tesztek eredményei általában fontos szerepet játszanak az autótulajdonosok abroncs választásában. Európában a téli abroncsok a teljes piac 30%-át teszik ki. Néhány országban, mint például Ausztriában, Svédországban, Finnországban és a balti államokban a téli gumik használatát törvény írja elő, de máshol is kötelező lehet a téli abroncs, ha az útviszonyok azt indokolják.

Háromból egy nem ajánlott!

Háromból egy nem ajánlott!

Az ADAC hagyományos téligumi-tesztjén átlagosan háromból két gumi kapott ajánlott minősítést, ami számottevő javulás a korábbi évek eredményeihez képest. A német autóklub idén két legelterjedtebb méretben 34 különböző gumit vizsgált. A neves márkák termékei mellett kevésbé ismert és kétes hírű gumiabroncsokat is kipróbáltak. A tesztprogram alapos volt: a gumikat nem a gyártótól vagy az importőrtől szerezték be, hanem kereskedésben vásárolták annak érdekében, hogy ugyanolyat kapjanak, mint az átlagautós. Az abroncsokat négy különböző talajon vizsgálták: szárazon elsősorban az egyenesfutás és a kanyarvételi sebesség számított, vizes aszfalton pedig a kezelhetőség, a fékút és az aquaplanning, vagyis a felúszási sebesség jelentette a kritikus tényezőket.

Hogyan spóroljunk?

Hogyan spóroljunk?

Kolbászban, papír zsebkendőben és autógumiban is van sokféle márka, erősen különböző összegekért. Körülnéztünk a piacon, szinte egy árban kapni tesztgyőztes és kevésbé neves portékát. Segítünk eligazodni és spórolni a téli gumik világában.

Icebear W440

Icebear W440

A Hankook téli gumiabroncsa, az Icebear W440 az ADAC, az OEAMTC és a TCS tesztjei alapján a legjobb eredményt érte el, és a különösen ajánlott besorolást kapta. A Hankook Icebear W440 az ADAC 2009-es nagy téli gumiabroncs tesztjén a legjobb, különösen ajánlott besorolást kapta. Az új magyarországi Hankook gumiabroncsgyárban készülő Icebear W440 gumik a biztonsággal kapcsolatos összes kritérium terén a legjobb érdemjegyet kapták az ADAC tesztelőitől, akik az ÖAMTC (osztrák autóklub) és TCS (svájci autóklub) szakembereivel együtt próbálták ki a gumiabroncsokat, akik ráadásul megállapították, hogy az Icebear rendkívül kiegyensúlyozott gumiabroncs.

Különböző márkák tesztjei

Különböző márkák tesztjei

Az ADAC 2009-es abroncsok tesztjéből megismerhetjük a különböző márkák aktuális abroncsainak erősségeit és gyenge pontjait. Akinek tavalyról maradt tartaléka, könnyű helyzetben van, az új garnitúrát vásárlóknak azonban megpróbálunk segíteni.

Melyik a legjobb Golfra, Mondeóra, Astrára,

Melyik a legjobb Golfra, Mondeóra, Astrára,

Az auto motor und sport 2009-es téligumi-tesztjében a Golf-kategória 205/55 R16-os méretében nyolc gumit vizsgáltak meg a szakemberek. A gumikat havon, vizes és száraz útburkolaton használták. Két négyévszakos gumit is teszteltek.

Melyik a legjobb?

Melyik a legjobb?

Jeges úton a legjobb téli gumi sem elegendő a biztonságos vezetéshez - mondta az InfoRádiónak a Kosár Magazin tesztszerkesztője a Német Autóklub felméréséről. Az ADAC, a Német Autóklub öt kategóriában vizsgálta a téli gumikat: nedves úton, havon, száraz, de hideg úton, jégen, az ötödik szempont pedig a környezeti hatásokra vonatkozott. A Kosár Magazin tesztszerkesztője az InfoRádiónak elmondta: még a felmérésben legjobbnak bizonyult gumik sem értek el legalább jó eredményt jégen. Ilyen terepen a fékezésre és az iránytartásra egyik abroncs sem volt alkalmas. Jeges úton a téli gumi egyszerűen kevés - fogalmazott Hacsek Tamás, aki hozzátette: jeges terepre vagy szöges gumi vagy hólánc alkalmas.

Hirdetés
Pótkerék mintázata - Ez szimmetrikus mintázatú gumi.

Pótkerék mintázata - Ez szimmetrikus mintázatú gumi.

Tisztelt gumidoktor! Új autónkhoz teljes értékű pótkerék járt, P3000 gumival szerelve. Ez szimmetrikus mintázatú gumi. Azonban a téligumik többsége már irányított mintázatú, és így a pótkerék csak az egyik oldalra fog passzolni. Mi ilyen esetben a teendő, hogyan válasszunk téli gumit, illetve hogyan szereljük fel az 5. kerékre? (A nyári gumi fenthagyása a pótkeréken nem tűnik kifejezetten biztonságos megoldásnak.)

Sarkköri teszteket bonyolítottak

Sarkköri teszteket bonyolítottak

Segít abroncsot választani a márka régi és új modelljeit vezető autósoknak a Porsche, amely a hatékony tanácsadás érdekében az Északi-sarkkörön, a finnországi Rovaniemiben bonyolított átfogó gumiteszteket.

Simlik az anroncsokkal

Simlik az anroncsokkal

Jobb az óvatosság, és nemcsak az utakon, hanem a téli abroncsokat kínáló és sokszor trükköző szervizekben is, melyekben gyakran megpróbálják átverni a téli gumit vásárló autósokat. Milyet és mennyiért? Autósok ezreit foglalkoztatja a kérdés, amikor elérkezik a gumicsere ideje, s meg kell venni, fel kell szereltetni a téli abroncsokat. A döntés nem könnyű, hiszen évről évre nagyobb a kínálat. Ma már közel négy tucat gyártó kínál több száz különféle típusú téli gumit, így az árak is rendkívül változatosak. Sok esetben az eladók sem segítik az ügyfeleket a megfelelő kerék kiválasztásban, sőt - a mind jobban élesedő ár- és konkurenciaharc miatt - saját érdekeiket helyezik előtérbe, s a csibészségtől sem riadnak vissza.

Szempontok vásárláshoz

Szempontok vásárláshoz

A téli autózás követelményei merőben eltérőek a nyári időben megszokottól. Télidőben a vezetés körülményei jelentősen romlanak, az útfelület gyakran kilométerenként változik (hó, eső, latyak) és persze a hőmérséklet is más. Biztonságos célba jutásunk legfontosabb feltétele kielégítő minőségű téli gumik beszerzése.

Téligumi, nyárigumi

Téligumi, nyárigumi

A weboldal és webshop évek óta kitűnő minőségű gumiabroncsokat forgalmaz. Közel húsz gyártó, több mint nyolcezer gumiabroncsát találhatod meg adatbázisunkban. Ha gondolod, gyere és nézz be hozzánk, biztosan nem fogsz csalódni, mert nálunk akciós áron kapsz, jó minőségű gumiabroncsokat, felniket.

Tesztek

Tesztek

Autógumikat tesztelt a Kosár magazin, de a 34 vizsgált abroncsból egy sem kapott kiváló minősítést. Ez azt jelenti, hogy a téli, jeges úton egyetlen termék sem nyújtotta az elvárt biztonsági szintet, sőt: öt autógumi balesetveszélyesnek bizonyult - mondta el a Független Hírügynökségnek Hacsek Tamás, tesztszerkesztő. A tesztelők két méretet vizsgáltak: a 14 colos abroncsokat a kisebb teljesítményű kocsikhoz, a 16 colosakat az erősebb autókhoz. Az alsó kategóriában 5 végzett jó és 8 közepes minősítéssel, míg a felsőben 7 jó és 9 közepes volt.

Veszélyesek az olcsó abroncsok

Veszélyesek az olcsó abroncsok

34 téli abronccsal, két méretkategóriában végzett összehasonlító tesztet az ADAC. A legnagyobb német autóklub vizsgálatán a 14 és 16 collos gumik zöme jó eredményt ért el, de a legolcsóbbak közül több is csúfosan leszerepelt.

Tuti menü